Over DWM Trainingen

Waarom je hier leert om grafische software zo efficiënt mogelijk te gebruiken

Grafische software zoals Photoshop, InDesign en Illustrator is lastig zelf aan te leren. Je bent vaak veel tijd kwijt aan het opzoeken van informatie, en zelfs dan is het nog maar de vraag of je uiteindelijk kunt maken wat je wilt. Ook als je al wat langer met de software werkt heb je soms niet het idee dat je er het maximale uit haalt. Daarnaast zijn veel handige en snelle functies ook nog eens verborgen, waardoor je ze heel moeilijk, of zelfs nooit vindt.

Daardoor moet je toch vaak elke keer naar een duur bureau voor zelfs de kleinste aanpassingen, en kun je ook niet direct inspelen op de actualiteit door snel even een mooie social media post te plaatsen, bijvoorbeeld. Of ben je minder snel dan je collega’s, waardoor je steeds het gevoel hebt dat je achterloopt.

Twee dagen intensief aan de slag gaan met mooie, grafische oefeningen helpen je om op een snelle en efficiënte manier met deze software te leren werken, ook als je een wat meer gevorderde gebruiker bent. De training is geen ‘knoppencursus’: je leert dus niet alleen de knoppen, maar krijgt ook tips over hoe je je werk zo mooi mogelijk grafisch vormgeeft.

Omdat de groepen klein zijn, is er meer dan genoeg aandacht voor iedereen, is de sfeer ontspannen en is er ook genoeg ruimte voor jouw vragen. Je gaat pas naar huis als je de software volledig beheerst. En heb je dan achteraf toch nog vragen? Dan mag je altijd bellen of mailen.

Ga direct naar de Photoshop cursus, InDesign cursus, Illustrator cursus, After Effects cursus of Premiere Pro cursus. Of neem contact op om een training op maat aan te vragen.

Wat anderen zeggen over de trainingen

“Ik geef nooit tienen, maar na de derde goed verzorgde cursus van Rob kan ik niet anders. Rob geeft enthousiast les, weet snel antwoord op vragen, laat je kennismaken met handige trucjes en snelle werkwijzen, herhaalt regelmatig wat belangrijk is en weet toch zo veel te behandelen in twee dagen dat je echt zelf goed aan de slag kunt. Ik kan niet anders dan deze cursus aanraden.” Erlijne Runia, Uitgeverij de Fontein

“Rob is enthousiast en zeer kundig. De opbouw van zijn lesprogramma is goed. Hij legt alles van A tot Z op een rustige en duidelijke manier uit. Neemt de tijd voor zijn cursisten.” Sandra Spaans, Ministerie van Binnenlandse Zaken

Lees meer....

“De training InDesign was heel leerzaam! Rob is een leuke, enthousiaste trainer met een fijne manier van uitleggen. De training was erg duidelijk en je bent zelf continue aan de slag. Ik zou de trainingen van Rob aan iedereen aanraden!” Diede van Gorp, PR & Communicatie bij Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur

“Fijne trainer om mee samen te werken. In een korte tijd veel geleerd in een rustige, ongedwongen sfeer. Zonder ervaring toch al veel tips en trucks. Praktische oefeningen op een prima locatie (Breda) en een boek mee als naslagwerk. Geslaagde cursus!” Mariëlle van Houdt, Rabobank

“Fantastisch wat Rob je in twee dagen kan leren op Adobe InDesign. Hij is een professionele en enthousiaste trainer. Rustig en gestructureerd legt hij uit wat de mogelijkheden zijn, heeft aandacht voor de verschillende niveaus in de groep en gaat in op specifieke vragen vanuit de praktijk. Je merkt aan alles dat Rob liefde heeft voor zowel het vak (kennis overbrengen) als de inhoud (het Adobe pakket) en dat werkt zeer aanstekelijk.” Hennie Koeken, Projectleider bij o.a. UMC Utrecht

“Blij met deze training! Dat Rob alles van Illustrator weet, merk je direct. Hij legt iets uit, doet het voor en oefenen maar. Een prettige manier van leren. Rob is rustig en geduldig, wat heel fijn is, bij het leren van dit ingewikkelde programma. Tijdens de les maak je zelf leuke dingen, waardoor je echt het gevoel hebt dat je het onder de knie krijgt. Ook leuk om thuis te laten zien…” Rachel Duinisveld, Haag Wonen

“Erg leuke en interessante training op een prima locatie! In twee dagen tijd heb ik veel geleerd. De groep was klein waardoor er genoeg ruimte was voor vragen en persoonlijke aandacht. Daarbij werkte de positieve groepsdynamiek motiverend. Rob geeft uitstekend les – hij legt alles goed uit en deelt veel handige tips & tricks. Echt een aanrader!” Mirella Roor, CDA

Deze cursus was erg leerzaam. Ik heb na twee dagen het gevoel gekregen dat ik echt goed met Photoshop overweg kan. Rob legt het duidelijk uit en gebruikt veel voorbeelden als toelichting. Hierdoor snapte ik het meeste vrijwel meteen. Superfijn. Een aanrader dus! Maxime van de Groep, BNNVARA

Trainers

Over Rob de Winter

Rob de Winter Mijn naam is Rob de Winter (1982), vormgever, (Adobe Certified) trainer, muzikant/songwriter en fotograaf.

Ik ben trainer geworden omdat ik het delen van mijn passie één van de leukste dingen vind om te doen. Mijn belangrijkste doel is dat elke cursist na een training weggaat met voldoende kennis om zelfstandig aan de slag te kunnen. Het is erg mooi om te zien als mensen na een paar dagen blij de deur uitgaan en vervolgens op hun werk of thuis de mooiste dingen maken. Of zelfs een nieuwe baan vinden in deze richting. En niet onbelangrijk: snel en efficiënt kunnen werken. Grafische software is tenslotte het gereedschap waarmee je werkt. Het is dus belangrijk dat je dat tot in de puntjes beheerst.

In 2007 ben ik voor mezelf begonnen als grafisch vormgever en heb daardoor heel veel leuke dingen ontworpen. Van huisstijlen tot complete reclamecampagnes voor onder andere Booking.com, Rijkswaterstaat en Indaver. Omdat ik ook mijn lerarenopleiding had afgerond en het lesgeven toch wat miste, besloot ik mijn grafische kennis te combineren met lesgeven. Zo heb ik bijvoorbeeld jarenlang lesgegeven op Grafisch Lyceum Rotterdam en ben uiteindelijk in 2008 gestart met DWM Trainingen.

Momenteel ben ik Adobe Certified Instructor voor onder andere Photoshop, InDesign, Illustrator en Acrobat en werd de afgelopen jaren met DWM Trainingen ingeschakeld als trainer door onder andere Philips, de Verenigde Naties, Rabobank, NOS, McDonalds, Canon en verschillende overheden zoals ministeries en gemeenten. Ik verzorg incompany-trainingen in combinatie met de vaste trainingen aan kleine groepen in Breda en verzorg daarnaast ook sessies op conferenties zoals de Adobe-conferentie Adobe MAX in Los Angeles (zowel in 2018, 2019 en 2020).

Sessie van Rob de Winter op de Adobe MAX conferentie in Los Angeles

Sessie van Rob de Winter op Adobe MAX in Los Angeles

Tegenwoordig upload ik ook regelmatig tutorials op m’n YouTube-kanaal, met tips over Photoshop, InDesign en Illustrator, maar ook over het vormgeven zelf. Handig voor oud-cursisten en mensen die al vaker met grafische software werken. Als je geen tutorial wil missen, abonneer je dan op: youtube.com/robdewinter1.

Matthijs Clasener

Matthijs Clasener DWM Trainingen

Naast Rob de Winter verzorgt Matthijs Clasener de training Adobe Premiere Pro voor DWM Trainingen. Matthijs is docent Visual Design en Adobe Education Leader voor het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Al meer dan vijftien jaar geeft hij les op deze school in de richting Mediavormgeven en dan vooral op het gebied van bewegend beeld. Hij vindt het superleuk om met jonge studenten aan de slag te gaan en ze het vak bij te brengen. Samen met zijn collega’s bepaalt hij de inhoud van de opleidingen Audiovisuele Vormgeving en Mediavormgeven Animatie. Hij gaat regelmatig langs bij bedrijven en staat op die manier steeds in contact met het bedrijfsleven. Daarnaast maakt Matthijs als Adobe Education Leader online tutorials, organiseert hij wereldwijde videowedstrijden voor studenten en verzorgt hij online lessen voor docenten wereldwijd. Als Adobe Certified Instructor verzorgt hij regelmatig Premiere Pro trainingen, waarbij hij het erg leuk vindt om zijn kennis met heel andere doelgroepen te delen.