STAP-Budget

STAP-budget bij DWM Trainingen Via het STAP-budget van de overheid kun je tot €1000 subsidie krijgen op alle trainingen van DWM Trainingen. Wat is het STAP-budget, hoe werkt het en hoe vraag je het aan? Dat lees je op deze pagina. 

Update 25 januari 2023: Door enorme populariteit van de trainingen zijn alle plaatsen voor de komende STAP-budgetperiode volzet (start 28 februari 2023). Het is nog niet zeker of er voor de daaropvolgende periode (1 mei) STAP-plaatsen beschikbaar komen. Als dat het geval is, lees je dat op deze pagina.

Stap-budget voor scholing en ontwikkeling

Wil je een training volgen om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? Dan kun je, als je werkt of werkzoekend bent, gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Jaarlijks kun je tot €1000,- subsidie aanvragen voor een opleiding of training. Dit bedrag is een gift van de overheid, en hoef je bij goede afronding van je training dus niet terug te betalen. Alle trainingen van DWM Trainingen zijn met het STAP-budget volledig kosteloos te volgen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De STAP-regeling is door de overheid in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling te stimuleren. Jaarlijks mag je voor één opleiding €1000 STAP-budget aanvragen waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt kunt verbeteren. Aanvragen van het STAP-budget kan vanaf 28 februari 2023 om 10:00 uur via het STAP-portaal van UWV. Een STAP-aanmeldingsbewijs is hiervoor verplicht, en ontvang je nadat je je voorlopig hebt ingeschreven voor een training bij DWM Trainingen. Tip: het is slim om al tussen 9:30 en 9:45 uur naar de site te gaan, zodat je om 10:00 uur automatisch in de wachtrij geplaatst wordt.

Wanneer kom je in aanmerking voor het STAP-budget?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
  • Je training start minimaal 4 weken nadat je STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV en uiterlijk voor 31 juli 2023.

Checklist van het UWV

In deze video kun je nog een keer dubbelchecken of je in aanmerking komt voor de STAP-subsidie:

Vraag je subsidie op tijd aan!

Per jaar worden vanuit de overheid 200.0000 tot 300.000 STAP-subsidies toegekend. Iedere twee maanden is er ruimte voor een deel daarvan, waarvan de volgende aanvraagmogelijkheid 28 februari 2023 is. Dit betekent dat je er op tijd bij moet zijn. Zorg er dus voor dat je jouw voorinschrijving bij DWM Trainingen vóór 21 februari hebt gedaan, maar het liefst al eerder. Dan zorgen wij ervoor dat jij vanaf 28 februari het STAP-budget kunt aanvragen bij UWV.

Hoe werkt het?

  • STAP 1: Schrijf je op de site van DWM Trainingen in voor een training Alle trainingen van DWM Trainingen komen in aanmerking voor het STAP-budget. Schrijf je in voor één van de trainingen, vermeld er even bij dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget en zet er je geboortedatum bij (die zetten we op het STAP-aanmeldingsbewijs).

  • STAP 2: DWM Trainingen stuurt jou je STAP-aanmeldingsbewijs Na aanmelding sturen wij jou het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig als je het STAP-budget aanvraagt.
  • STAP 3: Vraag op tijd via UWV het STAP-budget aan Zodra de aanvraagronde van het UWV is geopend, ga je naar het STAP-portaal van het UWV. Zoek de juiste opleiding van DWM Trainingen. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van DWM Trainingen kun je nu je persoonlijke STAP-budget aanvragen.

  • STAP 4: UWV stuurt jou een bericht over de status van je aanvraag Binnen 4 weken stuurt het UWV jou een bericht over de status van jouw aanvraag. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan krijgen wij ook bericht van het UWV en sturen we jou een bevestigingsmail met alle informatie over de training. Dit kan een paar dagen duren. Is je aanvraag niet goedgekeurd? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wat gebeurt er als ik de STAP-subsidie heb gekregen?

Als je de STAP-subsidie hebt gekregen gaan wij ervoor zorgen dat je alle informatie over de training ontvangt. Het UWV zorgt ervoor dat wij een bevestiging krijgen dat je subsidie is goedgekeurd. De bevestiging ontvang je uiterlijk een aantal dagen na de goedkeuring. Het UWV betaalt jouw training.

Wat gebeurt er als ik STAP niet toegekend krijg?

Als je het STAP-budget niet toegekend hebt gekregen, is dat natuurlijk heel jammer. Gelukkig kun je het in een latere inschrijfronde nog eens proberen. Elke twee maanden start er een nieuwe inschrijvingsronde.

Belangrijk om te weten

Deze subsidie heeft een studievoortgangseis. Je ontvangt deze subsidie alleen als je de studie afrondt met een certificaat van DWM Trainingen of als je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de training start en deze niet afmaakt, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. In geval van bijzondere situaties, zoals het niet afmaken of niet kunnen starten van de opleiding door ziekte of andere persoonlijke omstandigheden, kan hierop een uitzondering worden gemaakt door UWV.

Wanneer voldoe je aan de voortgangseis van STAP?

  • Als je je certificaat behaald hebt. Bij DWM Trainingen krijg je die na het succesvol afronden van een training.
  • Als je ten minste 80% van de training aanwezig bent geweest.

Waarom heeft de overheid het STAP-budget gecreëerd?

Vanaf 1 januari 2022 is de scholingsaftrekregeling van de belastingdienst komen te vervallen, hierdoor zijn jouw studiekosten niet meer aftrekbaar van de belasting. Hiervoor in de plaats is het STAP-budget gekomen. Het voordeel van STAP is dat de subsidie toegekend wordt voordat je aan een opleiding begint, en niet achteraf zoals voorheen het geval was. Je hoeft hierdoor niets of minder geld voor te schieten, en dat is natuurlijk prettig. Op deze manier wil de overheid het makkelijker maken voor jou om aan die studie te gaan beginnen, zodat jij je kan blijven ontwikkelen.

Accreditaties

NRTO KEURMERK DWM Trainingen bezit het NRTO-keurmerk (uitgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat DWM Trainingen voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet.
CRKBO DWM Trainingen is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) Geregistreerde instelling. De inschrijving bij het CRKBO-register geeft aan dat het DWM Trainingen-aanbod aan de kwaliteitseisen van het CRKBO voldoet en de kosten hiervoor btw-vrijgesteld zijn.
Het NRTO Keurmerk
CRKBO DWM Trainingen

OFFICIEEL GECERTIFICEERD DWM Trainingen is officieel Adobe partner voor Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver en Acrobat. certified_instructor
LERARENPORTFOLIO.NL Als je leraar bent dan kun je de trainingen registreren op lerarenportfolio.nl (voorheen Registerleraar). Lerarenportfolio.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs. lerarenportfolio.nl Logo