Handgeschreven fonts zijn momenteel overal te vinden. Als ontwerper kun je er dan ook nooit genoeg handschrift lettertypes in je catalogus hebben. Hieronder vind je een selectie (in willekeurige volgorde) van een aantal handschrift fonts en font-bundels. Sommige zijn gratis, andere betaald. 

Fonts kun je op allerlei plaatsen vinden. Op sites als Dafont en Befonts vind je over het algemeen gratis fonts (let altijd wel op of je ze ook commercieel mag gebruiken. Door de grote hoeveelheid fonts en het gebrek aan controle daarop is de fontkwaliteit wisselend.

Daarnaast heb je, als je een Adobe Creative Cloud abonnement hebt toegang tot Adobe Fonts. Hiermee synchroniseer je premium fonts heel gemakkelijk met je computer.

Voor betaalde fonts en bundels (met regelmatige aanbiedingen!) kun je kijken op websites als MyFonts en FontShop (tip:schrijf je op MyFonts en FontShop in voor de mailinglijst. Je ontvangt dan regelmatig updates met aanbiedingen, maar ook inspiratie). De kwaliteit op deze websites is over het algemeen erg goed. De meeste bundels en sets kosten tussen de 20 en 90 euro. Daar heb je dan wel een hele set met meerdere fonts voor.

DealJumbo Bundel

Op Behance.com (de portfolio-website van Adobe) heeft een aantal ontwerpers de handen ineen geslagen. Ze bieden een set van 25 handgeschreven fonts aan.

Behance pagina DealJumbo (Gratis, scroll op de Behance pagina naar beneden voor de downloadpagina)

Harlott

Gratis font (overigens ook te vinden in de DealJumbo set).

Download Harlott hier (Gratis)

Cultivated Minds Bundel

Veelzijdige bundel op MyFonts.com.

Download de Minds Bundel hier (Betaald)

Meddon

Meddon is een handgeschreven font, geïnspireerd op de handschriften die je vaak op achttiende-eeuwse documenten vindt.

Download Meddon hier (Gratis)

FontForecast Bundel

Bundel van uitgever FontForecast. Vooral handgeschreven fonts, in ‘inkt’ stijl. Ze zijn elke combinatie te gebruiken. Deze bundel is betaald, maar daar heb je dan ook gelijk een hele set voor.

Download de FontForecast bundel hier (Betaald)

Scaldina

Dit is de gratis versie van Scaldina. Er is ook een betaalde versie die meer mogelijkheden bevat.

Download Scaldina hier (Gratis)

Hanoded Happy Clappy Kids Bundel

Een betaalde bundel die iets afwijkt van de rest, maar niet minder leuk. In deze bundel vind je allerlei kinderlettertypen.

Download de Happy Clappy Kids bundel hier(Betaald)

Aidan

Gratis, romantisch script font.

Download Aidan hier (Gratis)

 

Kimmy Design Bundel

Een veelzijdige betaalde bundel (met 7 font-families en in totaal 40 fonts).

Download de Kimmy Design bundel hier (Betaald)

Resistenza Bundel

En alweer de laatste bundel. Resistanza is een veelzijdige fontset met handgeschreven lettertypen. Hij bevat 20 fonts en twee icon-fonts.

Download de Resistenza bundel hier (Betaald)