Adobe Photoshop cursus

Adobe Photoshop Cursus DWM Trainingen Wil je leren om afbeeldingen op een professionele manier te bewerken, social media posts te ontwerpen, of bijvoorbeeld foto’s te retoucheren en vrijstaand te maken? Schrijf je dan nu in voor deze creatieve Photoshop cursus. In twee dagen leer je aan de hand van mooi vormgegeven oefeningen de belangrijkste en meest gebruikte functies van dit programma. Bekijk hieronder de uitgebreide inhoud en trainingsdata.

Inhoud cursus Photoshop

 • Photoshop interface: De grote hoeveelheid knoppen in Photoshop is in het begin nogal intimiderend. Je leert hoe de Photoshop interface in elkaar zit, zodat alles meteen een stuk overzichtelijker wordt.
 • Fotocorrecties: Als je veel met foto’s werkt is het belangrijk dat je snel correcties als helderheid, contrast en kleur kunt aanpassen aan elke foto. Deze pas je toe op verschillende fotobestanden, zoals JPG en RAW.
 • Retoucheren: Photoshop is een kei in het wegwerken van ongewenste elementen uit beeldmateriaal. Van vlekjes tot gebouwen en personen… in deze les leer je hoe je dat snel doet.
 • Lagen: Photoshop is een typisch lagen-programma. Daarom ben je tijdens deze tweedaagse Photoshop cursus steeds bezig met lagen. Je leert zowel basis- als geavanceerde laagopties. Zo kun je aan het eind van de training verschillende foto’s samenvoegen en laageffecten toepassen.
 • Selecties: Selecties zijn het startpunt van de meeste geavanceerde fotobewerkingen. In deze training gaan we uitgebreid aan de slag met selecties. Daardoor kun je na twee dagen heel gemakkelijk elementen vrijstaand maken, foto’s combineren en haren uitknippen.
 • Nieuwe AI-functies: Je leert alles over de nieuwe AI-functies (Kunstmatige Intelligentie) in Photoshop. Denk daarbij Generatief Vullen (Generative Fill) en Generatief Uitbreiden (Generative Expand), waarmee je gemakkelijk onderdelen aan je foto toevoegt, of juist verwijdert. Deze nieuwe functies maken het werken in Photoshop op bepaalde vlakken een stuk gemakkelijker en sneller.
 • Maskers en filters: De mogelijkheden met maskers en filters zijn eindeloos. Op de tweede trainingsdag ga je hier diep op in. Hoe maak je bijvoorbeeld mooie foto-composities? Of hoe zorg je ervoor dat een zwart-wit-foto ook elementen in kleur bevat?
 • Tekst: Zeker bij afbeeldingen voor het web is het belangrijk om teksten toe te voegen aan je beeldmateriaal. In de tekst-les leer je alles over het toevoegen van tekst in Photoshop.
 • Afmetingen, resolutie en kleur: Een onderwerp waar altijd veel over te doen is. Heeft m’n afbeelding de juiste resolutie? Gebruik ik nu RGB of CMYK? Of heb ik de juiste afmetingen voor m’n afbeelding gebruikt? Aan het eind van de training doe je dit nooit meer verkeerd.
 • Social media en web: Hoe maak je een hele social media- of advertentie-campagne in één Photoshop-document? Of hoe pas je snel een afbeelding aan voor je website of mailing?
 • Adobe Certified Instructor: Trainer Rob de Winter is Adobe Certified Instructor voor Adobe Photoshop en schrijver van de boeken Photoshop Masters en Photoshop op de iPad, waarvan de Engelstalige versie, Photoshop on the iPad, onlangs bij Pearson verschenen is. Rob is een vaste spreker op internationale conferenties als Adobe MAX en CreativePro Week en werkt intensief samen met het Photoshop-team aan de doorontwikkeling van het programma.
9,5 op basis van 756 reviews (maart 2023)

Trainingsdata

Photoshop cursus (nog 3 plaatsen beschikbaar)
Van: 2 april 2024
Tot: 3 april 2024
Locatie: Breda
Prijs: €849,- (alles inclusief, BTW vrijgesteld: wat is dit?)
Alle trainingen: 28 & 29 februari 2024 (VOL)
2 & 3 april 2024 (nog 3 plaatsen vrij)
3 & 4 juni 2024 (nog 5 plaatsen vrij)

 Nu inschrijven

(Deze training gaat definitief door en wordt ook weer klassikaal gegeven in kleine groepen)

Wat anderen zeggen over de cursussen

“Ik geef nooit tienen, maar na de derde goed verzorgde cursus van Rob kan ik niet anders. Rob geeft enthousiast les, weet snel antwoord op vragen, laat je kennismaken met handige trucjes en snelle werkwijzen, herhaalt regelmatig wat belangrijk is en weet toch zo veel te behandelen in twee dagen dat je echt zelf goed aan de slag kunt. Ik kan niet anders dan deze cursus aanraden.” Erlijne Runia, Uitgeverij de Fontein

“Rob is een professional, goed georganiseerd, leren op een informele gezellige manier, hoog niveau en toch makkelijk te begrijpen. Weet buiten de “verplichte” stof er ook een eigen tintje aan te geven, maakt het erg persoonlijk, locatie was goed bereikbaar en uitstekend verzorgde lunch, gewoon perfect!” Petro Luft, Fluke Corporation

Lees meer....

“Fijne trainer om mee samen te werken. In een korte tijd veel geleerd in een rustige, ongedwongen sfeer. Zonder ervaring toch al veel tips en trucks. Praktische oefeningen op een prima locatie (Breda) en een boek mee als naslagwerk. Geslaagde cursus!” Mariëlle van Houdt, Rabobank

“Wat een prettige training weer, heel praktijk gericht en heldere duidelijke uitleg. Aan de hand van oefenbestanden worden eerst de stappen uitgelegd en ga je er direct mee aan de slag. We hebben in 2 dagen tijd echt ontzettend veel geleerd” Monica Haller, Heutink International

Deze cursus was erg leerzaam. Ik heb na twee dagen het gevoel gekregen dat ik echt goed met Photoshop overweg kan. Rob legt het duidelijk uit en gebruikt veel voorbeelden als toelichting. Hierdoor snapte ik het meeste vrijwel meteen. Superfijn. Een aanrader dus! Maxime van de Groep, BNNVARA

Voor wie is deze Photoshop cursus?

Deze Photoshop cursus is geschikt voor iedereen die Adobe Photoshop wil kunnen gebruiken om foto’s en afbeeldingen te bewerken voor:
 • Websites
 • Social media
 • Drukwerk
 • Presentaties
 • Etc.
De training is te volgen met de Creative Cloud-versie van Adobe Photoshop. Heb je nog nooit met Photoshop gewerkt? Dan kun je gewoon deelnemen aan deze training. De groepen zijn klein (ongeveer 6 tot 9 deelnemers), waardoor er genoeg aandacht is voor elke cursist. Ook als je al wel ervaring hebt met Photoshop is deze training een goede aanvulling. Computers met software zijn aanwezig, maar je mag ook je eigen laptop meenemen. Twijfel je nog of deze training iets voor je is? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

Waarom bij DWM Trainingen deze training volgen?

 • Omdat DWM Trainingen sinds 2008 al duizenden cursisten wegwijs heeft gemaakt in ontwerp en Adobe software.
 • Omdat de trainers Adobe Certified Instructor zijn en naast het trainen ook zelf ontwerpers, fotografen of videospecialisten zijn.
 • Omdat trainer Rob de Winter ook door Adobe in Los Angeles uitgenodigd wordt op design-conferentie Adobe MAX sessies te verzorgen. Dat deed hij van 2018 tot en met 2022, en zal ook in 2023 weer van de partij zijn.
 • Omdat we een strenge keuring bij het CRKBO en de NRTO hebben doorlopen en daardoor laten zien dat de kwaliteit van het DWM Trainingen-aanbod aan hoge eisen voldoet en de kosten hiervoor btw-vrijgesteld zijn.
 • Omdat cursisten de trainingen beschrijven als lekker praktisch, gezellig en aangeven na twee dagen ook écht met de software aan de slag te kunnen (gemiddelde beoordeling 9,5).

Combinatievoordeel

Deze Adobe Photoshop training wordt vaak gecombineerd met andere trainingen. Zo kun je bijvoorbeeld een complete DTP cursus samenstellen door deze training met de Adobe InDesign cursus en Adobe Illustrator cursus te combineren. Daarom krijg je op de tweede (en eventueel derde en vierde) training 10% korting. Je hoeft niet direct te beslissen of je aan de andere trainingen meedoet. De korting geldt nog steeds als je pas later een volgende training uitkiest. Combinatievoordeel, 10%, op de tweede en volgende trainingen

Wat krijg je bij de cursus?

Bij de cursusprijs van €849,- (btw vrijgesteld) is alles inbegrepen:
 • Klassikale cursus: de cursus Photoshop wordt klassikaal begeleid door Adobe Certified Instructor Rob de Winter. Hij vertelt je stap voor stap alle informatie, zodat je daarna zelf aan de slag kunt. Ben je klaar dan ga je weer door naar het volgende onderdeel.
 • Cursusboeken: officieel Adobe Photoshop-cursusboek inclusief cursusmateriaal, én het boek Photoshop Masters door Rob de Winter. De boeken gebruiken we tijdens de cursus eigenlijk nooit, maar het is natuurlijk altijd handig om thuis de training nog eens te kunnen herhalen.
 • Schrijfmateriaal
 • Computer om tijdens de training mee te werken: computers zijn aanwezig in het cursuslokaal. Je bent ook vrij om je eigen laptop mee te nemen
 • Lunch, koffie en thee: uitgebreide lunch en gedurende de hele dag koffie en thee
 • Certificaat: Je ontvangt aan het einde van de training een certificaat

Als je je aangemeld hebt…

Als je je aangemeld hebt voor de cursus krijg je eerst een bevestigings e-mail dat wij je aanmelding hebben ontvangen. Natuurlijk kun je tussentijds altijd even contact opnemen. Verder ontvang je uiterlijk 1 tot 2 weken voor de training een definitieve bevestiging met alle belangrijke informatie, zoals locatie-informatie en lestijden. Bij deze bevestiging zit ook de factuur.

Waar en wanneer?

Alle trainingen in Breda, Eindhoven en Maastricht duren 2 dagen, met lestijden van 9.30 uur tot 16.30 uur. Kijk in de rechter kolom op deze website wanneer en waar de eerstvolgende training gehouden wordt. Je kunt je daar ook aanmelden.

Inschrijven

Meld je nu aan voor deze training

Recente deelnemers

Hieronder vind je een selectie van bedrijven, scholen, overheden en andere instanties die de afgelopen tijd in Nederland en daarbuiten trainingen bij DWM Trainingen hebben gevolgd, of met ons hebben samengewerkt: Recente deelnemers van de trainingen van DWM Trainingen: Facebook, KPN, AvroTros, Canon, McDonald's, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Nike, ABN AMRO, NOS, NPO 3FM, Opel, Provincie Noord-Brabant, Rabobank, Robeco, Spa, T-Mobile, Technische Universiteit Eindhoven, VDL, Wageningen Universiteit, Avans Hogeschool, Boskalis, Google, CDA, BNNVARA, Hogeschool van Amsterdam, Kadaster, Natuurmonumenten, Maxima Medisch Centrum, Maastricht University, Ministerie van Defensie, NTR, TBI, Coca Cola, Adobe, Provincie Utrecht

Accreditaties

NRTO KEURMERK
DWM Trainingen bezit het NRTO-keurmerk (uitgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat DWM Trainingen voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet.
CRKBO
DWM Trainingen is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) Geregistreerde instelling. De inschrijving bij het CRKBO-register geeft aan dat het DWM Trainingen-aanbod aan de kwaliteitseisen van het CRKBO voldoet en de kosten hiervoor btw-vrijgesteld zijn.
Het NRTO Keurmerk
CRKBO DWM Trainingen

OFFICIEEL GECERTIFICEERD
DWM Trainingen is officieel Adobe partner voor onder andere Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Premiere Pro en Acrobat.
certified_instructor
LERARENPORTFOLIO.NL
Als je leraar bent dan kun je de trainingen registreren op lerarenportfolio.nl (voorheen Registerleraar). Lerarenportfolio.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs.
lerarenportfolio.nl Logo

Handige artikelen

In het blog lees je regelmatig praktische artikelen over Photoshop, Creative Cloud of andere design-onderwerpen. Hieronder zie je een paar uitgelichte artikelen die voor of na de training handig kunnen zijn:

Photoshop vs Illustrator vs InDesign. Wat zijn de verschillen?

Photoshop vs Illustrator vs InDesign. Wat zijn de verschillen?
Wanneer gebruik je Adobe Photoshop, InDesign of Illustrator? Dat is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen voordat iemand een Photoshop cursus, een InDesign cursus…

Verander supersnel de achtergrondkleur in Photoshop

Verander supersnel de achtergrondkleur in Photoshop
Je kent het waarschijnlijk wel. Je wil even snel de achtergrondkleur in Adobe Photoshop veranderen. Vervolgens verzand je al snel in een hoop handelingen. Denk…

Haren selecteren en vrijstaand maken in Photoshop

Haren selecteren en vrijstaand maken in Photoshop
Hoe selecteer je haren en andere dunne elementen, zoals gras, in Adobe Photoshop? Het Photoshop-team maakt dit proces elk jaar weer een beetje makkelijker. Maar,…

Hoe verander je de taal van je Creative Cloud apps?

Hoe verander je de taal van je Creative Cloud apps?
Adobe Creative Cloud installeert tegenwoordig apps zoals Photoshop, InDesign en Illustrator in de taal waarin je besturingssysteem staat. Heb je dus een Nederlandstalige versie van…

Collage maken in Adobe Photoshop

Collage maken in Adobe Photoshop
Hoe maak je een collage in Adobe Photoshop waarbij alle afbeeldingen netjes verdeeld zijn? Dat is één van de meest gestelde vragen tijdens de Photoshop…

Top 10 tips om sneller met Photoshop te werken

Top 10 tips om sneller met Photoshop te werken
Tijdens de Photoshop cursus behandelen we altijd een aantal dingen die ervoor zorgen dat je op de snelste manier met Photoshop kunt werken. Ook als…

Hoe vul je tekst met een afbeelding in Adobe Photoshop?

Hoe vul je tekst met een afbeelding in Adobe Photoshop?
Tijdens de Photoshop cursus is dit denk ik één van de meest gestelde vragen: “Hoe kan ik een afbeelding in een tekst zetten?”. Zoals met…

Lettertypen installeren in Photoshop CC2019 [Stappenplan]

Lettertypen installeren in Photoshop CC2019 [Stappenplan]
Soms wil je net even wat andere lettertypen gebruiken in je afbeeldingen dan je standaard op je PC of Mac hebt geïnstalleerd. Een mooi handgeschreven…

Inschrijven

Meld je nu aan voor deze training