Adobe Illustrator cursus

Adobe Illustrator Cursus DWM Trainingen Wil je leren om iconen, infographics en ander grafisch (vector)artwork te ontwerpen voor on- en offline? Schrijf je dan nu in voor deze creatieve Illustrator cursus. In twee dagen leer je aan de hand van mooi vormgegeven oefeningen de belangrijkste en meest gebruikte functies van dit programma, zodat je na deze training direct zelfstandig aan de slag kunt. Bekijk hieronder de uitgebreide inhoud en trainingsdata.

Inhoud cursus Illustrator

 • Illustrator interface: de grote hoeveelheid knoppen in Adobe Illustrator is in het begin nogal intimiderend. Je leert hoe de Illustrator interface in elkaar zit, zodat alles meteen een stuk overzichtelijker wordt.
 • Navigeren in Illustrator: snel kunnen in- en uitzoomen en door je werkveld navigeren bespaart je uiteindelijk veel tijd. Daarom gaan we daar in één van de eerste lessen al meteen op in.
 • Selecteren: vector-documenten die je in Illustrator maakt worden al snel complex door de grote hoeveelheid objecten. Goed en snel selecteren van objecten is daarom belangrijk.
 • Vormen maken en samenvoegen: alleen al door het tekenen, vervormen en samenvoegen van Illustrator basisvormen (zoals cirkels, veelhoeken en rechthoeken), kun je al heel veel leuke objecten zoals iconen en basis-illustraties maken. Dit leer je dan ook al tijdens de eerste dag.
 • Afbeeldingen overtrekken: complexe illustraties maken hoeft niet moeilijk te zijn. In deze les leer je hoe je een gescande afbeelding omzet in een vector-tekening.
 • Kleur: kleurgebruik is in Illustrator heel belangrijk. Je leert hoe je snel kleuren aanmaakt, en hoe je mooi bij elkaar passende kleuren toevoegt.
 • Pen Tool: de Pen Tool is vaak één van de lastigste Illustrator-gereedschappen om aan te leren. Maar, juist met dit gereedschap kun je in Illustrator alle illustraties maken die je maar wil. Daarom gaan we diep op dit gereedschap in, zodat het aan het eind van de training geen geheimen meer voor je heeft.
 • Effecten: in Illustrator vind je enorm veel effecten, zoals kromtrekken en zigzaglijnen maken. Maar, uiteindelijk heb je er meestal maar een klein aantal die direct in de praktijk bruikbaar zijn. Die effecten leer je kennen in deze les.
 • Stockmateriaal: als je even geen tijd hebt om zelf een complexe illustratie te maken, kun je vaak kant en klaar-materiaal downloaden van stockfoto-sites. Maar, die illustraties zitten vaak vrij complex in elkaar. Hoe je daar mee omgaat leer je in deze les.
 • Objecten transformeren: transformeren van objecten kan in Illustrator op heel veel verschillende manieren. Hoe roteer je objecten bijvoorbeeld netjes rond een cirkel, of hoe dupliceer je meerdere objecten op een gelijke afstand? Na deze les weet je precies hoe je dat doet.
 • Tekst: tekst gebruik je in Illustrator op allerlei manieren, zoals in logo’s en andere creatieve uitingen. In deze les leer je hoe je teksten toevoegt en op een leuke manier kunt bewerken.
 • Opslaan, tekengebieden en exporteren: in deze les leer je hoe je je materiaal het best opslaat, of exporteert voor het web of drukwerk met behulp van tekengebieden.
 • Lagen en eindopdracht: lagen zijn in Illustrator vooral belangrijk om je document zo goed mogelijk te structureren. In de laatste opdracht komt, naast deze lagen, alles uit de hele cursus samen: je maakt op basis van een foto een hele leuke illustratie, met de Pen Tool, basisvormen, tekst en een aantal effecten.
 • Adobe Certified Instructor: trainer Rob de Winter is Adobe Certified Instructor voor Adobe Illustrator.
 • Bekijk de video:
9,5 op basis van 756 reviews (maart 2023)

Trainingsdata

Illustrator cursus (nog 5 plaatsen beschikbaar)
Van: 21 mei 2024
Tot: 22 mei 2024
Locatie: Breda
Prijs: €849,- (alles inclusief, BTW vrijgesteld: wat is dit?)
Alle trainingen: 9 & 10 april 2024 (VOL)
21 & 22 mei 2024 (nog 5 plaatsen vrij)

Nu inschrijven

(Deze training gaat definitief door en wordt ook weer klassikaal gegeven in kleine groepen)

Wat anderen zeggen over de cursussen

“Dit vond ik ten voeten uit de leukste cursus, de creativiteit viert hoogtij en dat is iets waar ik blij van word. Rob legt Illustrator heel goed uit, de opbouw van de cursus is (voor mij) heel erg logisch. Door zijn manier van uitleggen, is de techniek achter het programma glashelder. Top dus. Ik kan niet wachten om allerlei logo’s en ontwerpen te maken.” Evy Heuvelhorst, SuperRebel.com®

“Heel prettige manier van training geven. Rob heeft een programma maar staat zeker open voor vragen of extra dingen. Geen enkele tijdsdruk gevoeld tijdens deze 2 dagen. Prima locatie, goeie parkeergelegenheid en perfecte lunch.” Maureen de Jonge, KPN

Lees meer....

“Rob geeft rustig uitleg over alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met Adobe Illustrator. Je kunt met het lesmateriaal en het boek thuis nog alles een keer rustig nalezen en oefenen. Deze cursus is een echte aanrader!” Danny Vullings, Gemeente Venray

“Blij met deze training! Dat Rob alles van Illustrator weet, merk je direct. Hij legt iets uit, doet het voor en oefenen maar. Een prettige manier van leren. Rob is rustig en geduldig, wat heel fijn is, bij het leren van dit ingewikkelde programma. Tijdens de les maak je zelf leuke dingen, waardoor je echt het gevoel hebt dat je het onder de knie krijgt. Ook leuk om thuis te laten zien…” Rachel Duinisveld, Haag Wonen

“Hoewel ik al anderhalf jaar werkte met Illustrator, heb ik veel nieuwe dingen geleerd tijdens deze lessen. De stof is overzichtelijk opgedeeld in meerdere hoofdstukken, elk hoofdstuk werd goed ingeleid en kreeg stukje bij beetje meer verdieping. Dat werkte voor mij erg prettig. De groep is compact, daardoor is er voor iedereen aandacht. Rob is merkbaar een enthousiasteling in grafisch werk, weet alle ins en outs van de Adobe programma’s, geeft op sympathieke wijze les en weet de aandacht dus goed vast te houden. Mocht je nieuw zijn met Illustrator of mocht je al iets ervaring hebben, en ben je benieuwd naar wat het programma nog meer kan, dan kan ik je deze cursus zeker aanraden.” Wout Holsbeek, BERG Toys

“Ik heb veel praktische kennis van Rob meegekregen waarmee ik nu in de praktijk aan de slag kan. Rob is erg behulpzaam, rustig en geen vraag is hem teveel. Fijn om zo het programma te leren kennen! DWM trainingen is wat mij betreft een echte aanrader!!” Stefanie ten Hove, Zorgorganisatie De Blije Borgh

Voor wie is deze Illustrator cursus?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die Adobe Illustrator wil kunnen gebruiken voor het maken en ontwerpen van:
 • Logo’s
 • Illustraties
 • Afbeeldingen voor drukwerk en web
 • Iconen
 • Infographics
 • Mode-tekeningen
 • Cartoons
De training is te volgen met de volgende Illustrator-versie: Creative Cloud (CC). Heb je nog nooit met Illustrator gewerkt? Dan kun je gewoon deelnemen aan deze training. De groepen zijn klein (ongeveer 6 tot 8 deelnemers) waardoor er genoeg aandacht is voor elke cursist. Ook als je al wel ervaring hebt met Illustrator is deze training een goede aanvulling. Twijfel je nog of deze training iets voor je is? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

Waarom bij DWM Trainingen deze training volgen?

 • Omdat DWM Trainingen sinds 2008 al meer dan 4000 cursisten wegwijs heeft gemaakt in ontwerp en Adobe software
 • De trainers zijn Adobe Certified Instructor en naast het trainen ook zelf ontwerpers, fotografen of videospecialisten
 • Trainer Rob de Winter wordt ook door Adobe in Los Angeles uitgenodigd om op design-conferentie Adobe MAX sessies te verzorgen. Zijn sessies werden in 2018 en 2019 beoordeeld als één van de besten. Daardoor zal hij in 2020 en 2021 weer een aantal sessies verzorgen
 • Omdat we een strenge keuring bij het CRKBO hebben doorlopen en daardoor laten zien dat de kwaliteit van het DWM Trainingen-aanbod aan hoge eisen voldoet en de kosten hiervoor btw-vrijgesteld zijn
 • Omdat cursisten de trainingen beschrijven als lekker praktisch, gezellig en aangeven na twee dagen ook écht met de software aan de slag te kunnen (gemiddelde beoordeling 9,5)

Combinatievoordeel

Deze Adobe Illustrator training wordt vaak gecombineerd met andere trainingen. Zo kun je bijvoorbeeld een complete DTP cursus samenstellen door deze training met de Adobe InDesign cursus en Adobe Photoshop cursus te combineren. Daarom krijg je op de tweede (en eventueel derde en vierde) training 10% korting. Je hoeft niet direct te beslissen of je aan de andere trainingen meedoet. De korting geldt nog steeds als je pas later een volgende training uitkiest. Twijfel je nog welke training het beste bij je past? Lees dan hier de verschillen tussen Photoshop, InDesign en Illustrator. Combinatievoordeel, 10%, op de tweede en volgende trainingen

Wat krijg je bij de cursus?

Bij de cursusprijs van €849,- (btw vrijgesteld) is alles inbegrepen:
 • Klassikale cursus: de Illustrator cursus wordt klassikaal begeleid door Adobe Certified Instructor Rob de Winter. Hij vertelt je stap voor stap informatie, zodat je daarna zelf aan de slag kunt. Als je klaar bent dan gaat de docent door naar het volgende onderdeel.
 • Cursusboek: officieel Adobe Illustrator cursusboek, inclusief cursusmateriaal. Het boek gebruiken we tijdens de cursus eigenlijk nooit, maar het is natuurlijk altijd handig om thuis de training nog eens te kunnen herhalen.
 • Schrijfmateriaal
 • Computer om tijdens de training mee te werken: computers zijn aanwezig in het cursuslokaal. Je bent ook vrij om je eigen laptop mee te nemen
 • Lunch, koffie en thee: uitgebreide lunch en gedurende de hele dag koffie en thee
 • Certificaat: Je ontvangt aan het einde van de training een certificaat
 • Lerarenportfolio.nl: als je leraar bent kun je deze training registreren bij de overheid op lerarenportfolio.nl

Als je je aangemeld hebt…

Als je je aangemeld hebt voor de cursus krijg je eerst een bevestigings e-mail dat wij je aanmelding hebben ontvangen. Natuurlijk kun je tussentijds altijd even contact opnemen. Verder ontvang je uiterlijk 1 tot 2 weken voor de training een definitieve bevestiging met alle belangrijke informatie, zoals locatie-informatie en lestijden. Bij deze bevestiging zit ook de factuur.

Waar en wanneer?

Alle trainingen in Breda, Eindhoven en Maastricht duren 2 dagen, met lestijden van 9.30 uur tot 16.30 uur. Kijk in de rechter kolom op deze website wanneer en waar de eerstvolgende training gehouden wordt. Je kunt je daar ook aanmelden.

Inschrijven

Meld je nu aan voor deze training

Recente deelnemers

Hieronder vind je een selectie van bedrijven, scholen, overheden en andere instanties die de afgelopen tijd in Nederland en daarbuiten trainingen bij DWM Trainingen hebben gevolgd, of met ons hebben samengewerkt: Recente deelnemers van de trainingen van DWM Trainingen: Facebook, KPN, AvroTros, Canon, McDonald's, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Nike, ABN AMRO, NOS, NPO 3FM, Opel, Provincie Noord-Brabant, Rabobank, Robeco, Spa, T-Mobile, Technische Universiteit Eindhoven, VDL, Wageningen Universiteit, Avans Hogeschool, Boskalis, Google, CDA, BNNVARA, Hogeschool van Amsterdam, Kadaster, Natuurmonumenten, Maxima Medisch Centrum, Maastricht University, Ministerie van Defensie, NTR, TBI, Coca Cola, Adobe, Provincie Utrecht

Accreditaties

NRTO KEURMERK
DWM Trainingen bezit het NRTO-keurmerk (uitgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat DWM Trainingen voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet.
CRKBO
DWM Trainingen is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) Geregistreerde instelling. De inschrijving bij het CRKBO-register geeft aan dat het DWM Trainingen-aanbod aan de kwaliteitseisen van het CRKBO voldoet en de kosten hiervoor btw-vrijgesteld zijn.
Het NRTO Keurmerk
CRKBO DWM Trainingen

OFFICIEEL GECERTIFICEERD
DWM Trainingen is officieel Adobe partner voor onder andere Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Premiere Pro en Acrobat.
certified_instructor
LERARENPORTFOLIO.NL
Als je leraar bent dan kun je de trainingen registreren op lerarenportfolio.nl (voorheen Registerleraar). Lerarenportfolio.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs.
lerarenportfolio.nl Logo

Handige artikelen

In het blog lees je regelmatig praktische artikelen over InDesign, Creative Cloud of andere design-onderwerpen. Hieronder zie je een paar uitgelichte artikelen die voor of na de training handig kunnen zijn:

Photoshop vs Illustrator vs InDesign. Wat zijn de verschillen?

Photoshop vs Illustrator vs InDesign. Wat zijn de verschillen?
Wanneer gebruik je Adobe Photoshop, InDesign of Illustrator? Dat is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen voordat iemand een Photoshop cursus, een InDesign cursus…

Hoe verander je de taal van je Creative Cloud apps?

Hoe verander je de taal van je Creative Cloud apps?
Adobe Creative Cloud installeert tegenwoordig apps zoals Photoshop, InDesign en Illustrator in de taal waarin je besturingssysteem staat. Heb je dus een Nederlandstalige versie van…

PDF exporteren voor drukwerk en beeldscherm in Adobe InDesign en Illustrator

PDF exporteren voor drukwerk en beeldscherm in Adobe InDesign en Illustrator
Als je InDesign- of Illustrator-documenten wilt laten afdrukken, stuur je een drukklare PDF naar de drukker. De juiste instellingen zijn dan heel belangrijk. En als…

Hoe maak je een rechthoek met ronde hoeken in Adobe Illustrator en andere live shapes

Hoe maak je een rechthoek met ronde hoeken in Adobe Illustrator en andere live shapes
Adobe Illustrator was altijd al hét programma waarmee je het makkelijkst vormen kon tekenen. Denk hierbij aan rechthoeken, cirkels en veelhoeken. Het enige probleem was…

Inschrijven

Meld je nu aan voor deze training

Foto’s