Adobe Creative Cloud installeert tegenwoordig apps zoals Photoshop, InDesign en Illustrator in de taal waarin je besturingssysteem staat. Heb je dus een Nederlandstalige versie van Windows of macOS, dan worden alle Adobe apps dus ook in het Nederlands geïnstalleerd. Veel online tutorials zijn daarentegen vrijwel allemaal gemaakt met de Engelse versie als uitgangspunt. En, misschien werken je collega’s ook wel met die Engelstalige variant. Hoe kun je dan de taal veranderen van al je apps? Je zou denken dat dit erg gemakkelijk gaat, maar dat valt toch best tegen. Hieronder vind je een stappenplan zodat je probleemloos de taal aanpast.

Stappenplan taal veranderen Photoshop, Illustrator of InDesign

Tutorial: Hoe verander je de taal van Creative Cloud apps?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Als je apps als Photoshop, Illustrator of InDesign hebt geïnstalleerd, dan heb je dat tegenwoordig via de Creative Cloud app van Adobe gedaan. Dit is ook de app waarin je de taal kunt aanpassen. Dit stappenplan kun je trouwens ook toepassen als je je apps naar een andere taal wilt aanpassen.

 1. Open eerst de Creative Cloud app

  In de Creative Cloud app vind je alle geïnstalleerde Adobe applicaties.Open de Creative Cloud app

 2. Verwijder nu eerst al je Nederlandstalige apps

  Tja, helaas moet je nu dus eerst al je Nederlandstalige apps verwijderen. Dat is trouwens zo gebeurd. Klik eerst op de drie bolletjes naast Openen (of Bijwerken, als er updates zijn). Klik dan op Verwijderen. In de popup die daarna verschijnt kun je er voor kiezen om de Voorkeuren te bewaren. Als je een schone installatie wil kies je voor Verwijderen, anders klik je op Bewaren.Verwijder de Creative Cloud apps die in de verkeerde taal staan

 3. Herhaal dit voor alle andere apps

  Deze stappen moet je voor alle andere apps herhalen. Als je zometeen je Creative Cloud voorkeurstaal hebt veranderd naar Engels, dan zie je je Nederlandstalige apps niet meer staan.

 4. Open nu de Creative Cloud Voorkeuren

  We gaan nu de Creative Cloud taal veranderen. Hiervoor open je eerst de voorkeuren door op het tandwiel-icoontje rechtsboven in je scherm te klikken.Open de Creative Cloud voorkeuren

 5. Ga naar het tabblad Apps en pas onderin de taal aan

  In de voorkeuren ga je naar het tabblad Apps. Pas daar je taal aan naar English (International), of een andere gewenste taal. Overigens, ik kies nu voor English (International) omdat je met deze taal de Europese maateenheden krijgt. Zou je bijvoorbeeld voor English (North America) kiezen dan krijg je standaard alle Amerikaanse eenheden, zoals inches. Kies de taal in het tabblad Apps en scroll naar beneden om de taal aan te kunnen passen

 6. Sluit de voorkeuren en installeer je apps opnieuw

  Je kunt de voorkeuren nu afsluiten. Achter elke Creative Cloud app staat nu weer Installeer. Als je daarop klikt dan worden alle apps opnieuw geïnstalleerd, maar dan nu in het Engels.

Adobe trainingen

Loop je nu vaker tegen dit soort problemen aan? Kijk dan ook zeker eens naar onze verschillende Adobe trainingen. Zo leer je in onze Photoshop training bijvoorbeeld alles over het bewerken van afbeeldingen voor social media, drukwerk en andere toepassingen.